Al jaren neem ik als vrijwilliger luisterboeken op voor Librivox. Ik heb net De Stille Kracht af van Louis Couperus en heb nu een monsterproject onder handen genomen: De geschiedenis van Woutertje Pieterse van Multatuli. Best een dik boek…

Omdat er wel heel wat water door de Maas zal gaan voor het af is, lijkt het me leuk om de secties die af zijn als een onregelmatige podcast te publiceren – zolang Posterous ten minste niet gaat mopperen over de omvang van de files.

Woutertje Pieterse heb ik gelezen toen ik een jaar of 14 was, en ik vond het toen al leuk. Nu bij herlezen en voorlezen valt me vooral het ongelofelijke schrijfplezier van Multatuli op. Ik schiet ook geregeld in de lach tijden het opnemen en moet dan hele stukken overdoen. Heerlijk!

Luister nu naar sectie 1:

 

woutertjepieterse_01_multatuli.mp3