Na jaren niets voor Librivox gedaan te hebben, vijf volgens mij, was de lockdown een goede aanleiding om weer eens aan het voorlezen te gaan. Ik zocht Een coquette vrouw uit, alleen maar om erachter te komen dat ik daar al eens aan begonnen was! Ik heb ooit 6 hoofdstukken voorgelezen en was toen gestopt. Na Eline Vere en de Koele Meren des Doods had ik geen zin meer in nog een depressieve jonge vrouw.

Toch ben ik er weer aan begonnen en gewoon ook helemaal opnieuw – mijn stem bleek een toon of twee, drie gezakt in de jaren. Ik heb ook een klein kraakje gekregen, maar je zult het ermee moeten doen, als je het gaat luisteren.

Ik heb dit keer ook zelf het omslag gemaakt en ik ben er supertrots op.

Het is geen vrolijk boek, maar ik werd er allengs meer door gegrepen. Het zijn mensen van vlees en bloed, met hun aangename kanten en hun (on)hebbelijkheden. Dat maakt het ondanks de lange, complexe zinnen toch heel modern op een bepaalde manier. Ik denk daarom dat ik ooit Eva ook ga doen van deze schrijfster. Dat schijnt nog veel sterker die moderne inslag te hebben.

Maar voor nu ben ik begonnen aan Een zomerzotheid van Cissy van Marxveldt. Andere koek, zeg! Dat doe ik trouwens bij Legamus.eu, want de copyrightregels van Librivox, waarvan de servers in de VS staan, maken dat het daar verboden is.

Download

Wil je Een Coquette Vrouw downloaden? Dat kan via Librivox.

Een coquette vrouw

Heb je ernaar geluisterd? Ik hoor graag wat je ervan vond. Doe dat bij voorkeur op de pagina die ik voor dit boek heb aangemaakt op deze site.