Media_httpwwwstaatvan_ibbgi

Of ik maar even wilde komen. Mijn kantooretage-genoot en filmer Victor Vroegindeweij is altijd nogal directief. Zondagochtend belde hij en braaf ging ik zondagmiddag naar zijn studio. Waar het over ging wilde hij niet uitleggen. Het waren proefopnamen voor een interactieve documentaire. Wat is dat Victor? Kom maar gewoon. Vertellen moest ik over enge dingen die ik meegemaakt heb in mijn leven. Agressie, angst, geweld. Had ik daar herinneringen aan? Op een stoeltje moest ik vertellen terwijl Victor me de hemd van het lijf vroeg.

Nu figureer ik in dit voorbeeldfilmpje dat ooit opnieuw gemaakt wordt met andere mensen en andere verhalen. En nu snap ik wat het is – een interactieve documentaire. Ben benieuwd naar wat het dan wordt. Goed idee, Victor. Maar voortaan wel een beetje respect graag, voor je etage-genoot. Die heeft héél enge dingen meegemaakt in haar leven…