Net als vorig jaar ben ik weer begonnen met Start to run, de onvolprezen podcastserie van de BRT die alleen op de krochten van het internet nog te krijgen is, dus helaas kan ik je geen actuele link geven behalve naar een betaalsite. En die vind je vanzelf wel.

Dit keer loop ik samen met Rik, mijn uiterst sportieve elfjarige zoon. Dat is wel een beetje frustrerend. Waar ik met een rood hoofd en hijgend de drie minuten uit loop, rent hij fluitend en kletsend voor me uit. 'Hou vol, mama', zegt ie dan. Wat het alleen maar erger maakt. Ik hou het bést vol! Waar haalt hij het idee vandaan dat ik het niet zou volhouden. Hmpf.

Over 9 weken kunnen we 5 kilometer rennen. En dan willen we door tot we het hele rondje van huis, om de plas en weer naar huis volhouden. Dat is ongeveer 6,5 kilometer.
Ben benieuwd, want een enthousiast sporter zal ik nooit worden. Ik doe het omdat het moet. Voor mijn conditie, mijn botten en mijn gewicht. Vooruit dan maar. Hou vol, mama!