Een huiskamer met (als het een beetje herfstig is) een beest van een brullende gaskachel op Katendrecht, in een hoek van de Posse Espressobar. Een enorme loods is dat, maar de sfeer is intiem, de akoestiek wonderlijk goed. Daar start het nieuwe seizoen van Quite Quiet Rotterdam. Een serie singer-songwriteravonden met een sfeertje dat je nergens anders tegenkomt (dan thuis, als je een vriendje of vriendinnejte hebt dat voor je zingt).

Allemaal Rotterdamse muzikanten. Soms gepokt en gemazeld, vaker groen en opdrogend, altijd de moeite waard. En helemaal draadloos. Het publiek is het geconcentreerdste en stilste publiek dat ik ooit meemaakte. Kom ook! Voor 7,50 ben je er bij. Het begint om 20.30 uur – adres Veerlaan 13 (aan het einde van de Hoerenloper naar Katendrecht).

Je krijgt vier setjes voorgeschoteld. De solo-artiesten van vandaag zijn beiden van de band Wolf in Loveland, Jan Minnaard en een zangeres die zich Saint Helena Dove noemt. Luister hieronder naar de band. Lekker, vind ik (maar ik ben dan ook een echt folkmeisje aan het worden). En ik presenteer het.