Ella doet mee aan een wedstrijd waarmee ze twee dagen Efteling kan winnen voor het hele gezin. Ze moest een sprookje schrijven van maximaal 300 woorden. Een sprookje schrijven kon ze wel, ze is er zelfs van overtuigd dat ze het sprookje schreef dat gaat winnen (aan zelfvertrouwen geen gebrek). Het was alleen drie keer te lang. Letterlijk. Samen hebben we het ingekort. Het is nog 25 woorden te lang, maar meer kon er niet uit. Hoop dat de jury met alle handen over de rechtvaardige harten strijkt.  

Er was eens in een land hier ver vandaan een dapper meisje dat Alize heette. Zij had als beste vriend een kleine muis die kon praten. Op een dag hoorden zij dat er een kluis in de Efteling was komen vallen en niemand wist waarom.
Warschel- zo heette de muis-  zei: Alize jij kan dat. Alize twijfelde.
Ik ga je helpen. Zei opeens een jongensstem. Die was van Nils Watrelan waar Alize al lang verliefd op was. Toen durfde Alize wel.
Een week later keek Alize vol bewondering naar de Efteling die voor haar lag.
De Directeur Van De Efteling Kwam op hun drieën afgerend. Kom binnen zei hij. Dit is Warbbelis Jacobs, de andere kandidaat. Meneer Jacobs kon je moeilijk groot noemen ook al was hij dat wel, voor een dwerg. Hij had een sikje  en een bolhoedje op. Hij mocht eerst. De dwerg dacht: als het niet lukt saboteer ik de kluis zodat Alize hem ook niet open krijgt…
Na een uur mocht Alize.
Toen Alize twee meter van de kluis af was werd ze opeens naar achter geblazen. Ik kan helpen zei Nils. Warschel pak mijn ene hand vast en Alize mijn andere hand. Zeg mij na.

Bezwering of niet,
luister naar dit lied,
wij  willen naar de kluis
bezwering ga naar huis
wij zijn vrienden zoals het hoort
bezwering open nu die poort


Alize, Warschel en Nils zeiden dat rijmpje drie keer.
Nils zag het als eerste; een groene gloed om de kluis die langzaam steeds sterker werd.
BENG! En de kluis ging open. Warschels muizenstaart begon te trillen van opwinding. Alize las voor wat er op de binnenkant stond: deze kluis is speciaal voor de Efteling gemaakt om mensen te verbazen met de kunst van de Rabobank.
Meneer De Directeur Van De Efteling was erg blij.
En Alize en Nick trouwden en Warschel vond een muizenmeisje en ging samenwonen in hun huis.
En ze leefden nog lang en gelukkig.

Einde