Jarenlang luisterde ik met veel plezier naar LastFm, een muziekservice waar je naar ‘radiostations’ kunt aanzetten met muziek verwant aan een artiest die je zelf opgeeft. Ik ontdekte er artiesten mee als Madeleine Peyroux en Big Bad Voodoo Daddy doordat je van alles voorgeschoteld krijgt. Met love- en blocksymbooltjes leerde je LastFm je smaak. En ook leuk: de radio speelde op de Squeezebox.

En toen moest je opeens gaan betalen. En ik ben een Hollander. Betalen? Huh? Wa’s dè? Op zoek naar een alternatief stuitte ik op het Franse deezer.com. Excuses aan alle die-hard internetties, Deezer bestaat al sinds 2007, dus echt snel ben ik er niet bij. Extra voordeel: je kunt hele albums beluisteren. De radio/jukeboxversie bljkt ook gewoon via de Squeezebox te beluisteren. En het laatste voordeel: het is gratis.